Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Χωρισμός

Αυτές τις μέρες πέρασα μια κρίση ανωριμότητας. Ξέρετε ήθελα να πάρω τηλέφωνα τα βράδια, στείλω μηνύματα πόσο μου λείπει,μέχρι και mail σκέφτηκα να στείλω. Αλλά ηρέμησα, μου πήρε μια βδομάδα και δύο νύχτες που κυριολεκτικά δεν έκλεισα μάτι(και είχα και αγώνα σήμερα) αλλά ηρέμησα. Και σκέφτηκα μερικά πράγματα.
Οι σχέσεις λοιπόν είναι ένα περίεργο πράγμα. Όταν συμμετέχεις σε μία δεν καταλαβαίνεις πόσο βαθιά φτάνει να σε επηρεάζει ο άλλος. Είναι σχεδόν αναπόφευκτο, ειδικά αν ερωτευτείς. Δεν μπορείς να το ελέγξεις. Απλά κάνεις οτιδήποτε θεωρείς πως πρέπει για να κρατήσεις τη σχέση σου και δεν σκέφτεσαι τον εαυτό σου (αν είσαι σαν και εμένα). Και αυτό έχει δύο καταλήξεις. Είτε θα κάνει και το ίδιο ο άλλος και θα έχετε μια σχέση όσο είστε ερωτευμένοι και μετά θα μαλώσετε, απατήσετε, οτιδήποτε κάνουν οι άνθρωποι σε μικρή ηλικία και καταστρέφουν μια σχέση. Γιατί δεν θα αντέξετε το αίσθημα ότι θα είστε μια ζωή με αυτόν τον άνθρωπο. Βέβαια μετά ξαναγυρνάτε συνήθως σε αυτόν αφού περάσει ένα διάστημα που έχετε κάνει ότι σας έλειπε όσον καιρό είχατε σχέση και χωρίζετε μετά από( μαθηματικά ελεγμένο ) 2 μήνες.
Υπάρχει βέβαια και η ώριμη εκδοχή να αντιμετωπίσεις την κατάσταση. Όταν έχεις χωρίσει γιατί δεν αντέχει κάποιος από τους δύο το αίσθημα να είστε μαζί για πολύ καιρό και νιώθει ότι "χαραμίζεται", πρέπει να είσαι πιο ήρεμος. Ειδικά αν είσαι αυτός που δεν είχε κανένα πρόβλημα με τη σχέση αντίθετα ένιωθες όμορφα σε αυτήν. Φυσικά ποτέ δεν χωρίζεις για αυτόν το λόγο, αλλά αυτός που έχει πρόβλημα αρχίζει να μην αισθάνεται άνετα στη σχέση και να μην κάνει παραχωρήσεις και αρχίζεις και εσύ να είσαι απογοητευμένος από αυτόν τον άνθρωπο και να μην αντέχεις άλλο στη σχέση.
Όταν χωρίζεις λοιπόν φίλε, ενώ είσαι ευχαριστημένος μέσα στη σχέση πρέπει να έχεις πάντα αυτό στο μυαλό σου. Χώρισες γιατί δεν ήσουν ευχαριστημένος από τον άλλον άνθρωπο, μετά όσο και να τον θες αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Ούτε αυτός πρόκειται να αλλάξει, γιατί αν αλλάξει θα πάψεις να τον θες. Οι άνθρωποι είναι αυτό που είναι. Είναι άσκοπο να τους βλέπεις ως σπασμένα παιχνίδια. Χωρίσατε και τέλος. Δεν υπάρχει γυρισμός στη σχέση γιατί απλά θα καταστραφούν τα ωραία συναισθήματα που είχατε πριν. Αυτά δεν χρειάζεται να χαθούν .
 Το ότι νομίζεις ότι με τον προηγούμενο άνθρωπο ταιριάζατε και ήσασταν καλά είναι λάθος. Αυτός δεν ήταν και ποτέ δεν θα είναι πια. Πρέπει να προχωρήσεις.
Μην γίνεις ένας ακόμα Παντελίδης. Το ξέρεις πολύ καλά δεν μας χρειάζονται άλλοι.
Και όλα αυτά τα γράφω ενώ κοιτάζω το κινητό μου περιμένοντας να λάβω μήνυμα που να με κάνει να τη θέλω πίσω σαν τρελός. Αυτό είναι το μυστικό λοιπόν. Να μην το κοιτάς το κινητό. Ποτέ δεν πρόκειται να σου στείλει όχι γιατί δεν θέλει να είναι μαζί σου, αλλά γιατί δεν το αντέχει. Μερικοί άνθρωποι απλά δεν αντέχουν να είναι μαζί με κάποιον άλλον καιρό. Δεν φταις εσύ, δεν έκανες κάτι λάθος. Απλά έτσι είναι ο άνθρωπος που ερωτεύτηκες. Μπορεί να ήσουν εσύ έτσι. Δεν χρειάζεται να τον κατηγορήσεις,το μόνο που χρειάζεται είναι να προχωρήσεις. Να νιώσεις δυνατός και να προχωρήσεις.
Και πάντα ο έρωτας σε περιμένει στη γωνία. Αρκεί να έχεις τα αετίσια(θέλω να πιστεύω) μάτια σου ανοιχτά.Ο κόσμος είναι γεμάτος ευκαιρίες για να ερωτευτείς. Απλά δώσε την ευκαιρία στον εαυτό σου να γνωρίσει άλλους ανθρώπους.Δεν θα σε ερωτευτούν αμέσως ούτε και εσύ αυτούς, αλλά θα υπάρξει και ο ένας άνθρωπος ο οποίος θα σε γοητεύσει και θα τον γοητεύσεις αρκετά για να είστε μαζί. Πάντα θα είναι ο κόσμος σου γεμάτος ευκαιρίες. Να το θυμάσαι.
Και πάντα να θυμάσαι τα καλύτερα για τον άλλον άνθρωπο. Δεν χρειάζεται να τον μειώσεις ή να τον στεναχωρήσεις. Απλά να του εύχεσαι τα καλύτερα.(kidding). Να θέλεις πάντα ο άλλος να είναι καλά. Και αν ποτέ νιώσεις την ανάγκη να είσαι μαζί του πρέπει να είσαι καθαρός από συναισθήματα μίσους και θυμού από την περίοδο του χωρισμού. Άμα σε αγαπάει πραγματικά θα σου το δείξει με έναν τρόπο που θα το καταλάβεις ότι θέλει να είστε μαζί. Οτιδήποτε λιγότερο απλά θα κάνει κακό σε εσένα.Επίσης οι άνθρωποι πρέπει να είναι ελεύθεροι για να σου δώσουν τα πάντα. Αν επιδιώκεις συνεχώς την προσοχή του άλλου στέλνοντας μηνύματα στο facebook ή στο κινητό(ώρες ώρες εύχομαι να είχα F, αλλά έλα που θα νιώσω ξεφτίλας άμα κάνω τώρα) δεν θα καταφέρεις ποτέ να τον έχεις πραγματικά. Πρέπει μόνος του να καταλάβει ότι σε θέλει. Και να στο δείξει. Γιατί τότε θα είσαι και εσύ έτοιμος να τον δεχτείς, και αυτός να σε έχει. Και μπορεί να γράφω σαν γκόμενα, αλλά έτσι νιώθω. Κατηγορήστε τη μάνα μου που με έκανε ρομαντικό και ευαίσθητο (δεν είμαι και αδερφή, αν και όπως γράφω δεν θα το θεωρούσα παράλογο να με μπερδεύατε).
Και κάτι τελευταίο. Μην ξεχνάς πως και αν χώρισες δεν τελείωσε και ο κόσμος.Να μου έλεγες πως σταματούσα να γράφω στο blog, τότε να το καταλάβω. Αλλά επειδή χώρισες να στεναχωρηθείς χοντρό. Ειδικά τώρα που μπορείς να εκμεταλευτείς εμένα που έχω χωρίσει και σου γράφω ωραία άρθρα χωρισμού. Thank me later...

Και τραγουδάκι ωραίο για να νιώσετε όμορφα.


2 σχόλια:

  1. Θα συμφωνήσω σε όλα εκτός από μία μικρή παράγραφο.

    "Και αν ποτέ νιώσεις την ανάγκη να είσαι μαζί του πρέπει να είσαι καθαρός από συναισθήματα μίσους και θυμού από την περίοδο του χωρισμού. Άμα σε αγαπάει πραγματικά θα σου το δείξει με έναν τρόπο που θα το καταλάβεις ότι θέλει να είστε μαζί."

    Αν είχες μίσος και θυμό στον χωρισμό πως είναι δυνατόν να νιώσεις την ανάγκη να είσαι μαζί του/της ; Δεν νομίζω πως κάποιος/α θα μπορούσε να νιώσει κάτι τέτοιο, για το δικό του καλό βέβαια. Μιλάω για τον θυμό βέβαια γιατί το μίσος πάει περισσότερο σε κάτι εκδικητικό.

    Καλό καλοκαίρι και καλές βουτιές και για εμάς τους βουνίσιους που θα δούμε αλμυρά νερά κατά τον Αύγουστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά τώρα το είδα το σχόλιο, ήμουν διακοπές. Πιστεύω πως ο θυμός σε ένα χωρισμό είναι κάτι προσωρινό. δηλαδή ο χρόνος γιατρεύει τα πάντα συνήθως. Ωστόσο μετά από μεγάλους τσακωμούς ή μεγάλες απογοητεύσεις πράγματι πιστεύω πως δεν υπάρχει γυρισμός.

    Καλό καλοκαίρι και εγώ βουνίσια έκανα διακοπές,οπότε σε καταλαβαίνω για τα αλμυρά νερά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή