Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Back to work...

Αναγνώστες μου! Σας έλειψα μπρε; Προφανώς και σας έλειψα, αφού έλαβα χιλιάδες mail απόγνωσης στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο με τη διεύθυνση lewmalakiesgianafainomaieksupnos_13@hotmail.com να γράψω όσο πιο γρήγορα μπορώ γιατί δεν μπορείτε άλλο χωρίς εμένα.
Ναι λοιπόν ήρθε η ώρα που όλοι περιμένατε. Ως γνωστόν θα γράψω για πράγματα άσχετα μεταξύ τους, χωρίς κανένα νόημα και περιεχόμενο, απλώς και μόνο για να περάσει λίγο η ώρα και να ευχαριστηθώ με τα mails που μου στέλνετε στην άλλη μου ηλεκτρονική διεύθυνση eisaiopiogamatospouuparxei@gamaskaiderneis.com.
Καταρχάς θέλω να σας μάθω κάτι από τα σχολικά μου χρόνια. Τον όρο ανάφλεξη.
Δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται. Η ανάφλεξη είναι το απόλυτο όριο που μπορεί να φτάσει κάτι. Πάνω πάνω είναι η ανάφλεξη και κάτω από αυτή τα πάντα. Άσχετη λεπτομέρεια η λέξη εφευρέθηκε από τον ίδιο που είπε και το γνωστό και χιλιοειπωμένο: Στα αρχίδια μου λουλούδια και γύρω γύρω μέλισσες...
Δεύτερον θέλω να σας παροτρύνω να πάτε σε συναυλία του Μαχαιρίτσα. Είναι απλά καταπληκτικός και από τους λίγους που αξίζει κάθε cent που θα δώσεις για να τον δεις.
Α τώρα που είπα Μαχαιρίτσας θυμήθηκα μια ιστορία που μου είχε πει ο πατέρας μου.
Ο πατέρας μου λοιπόν έχει έναν φίλο που το λένε Μαχαίρα. Αριστερός ο Μαχαίρας, ήθελε να εμπλακεί ενεργά με την πολιτική στα πανεπιστήμια. Ήθελε να βοηθήσει τον τόπο. Είπε λοιπόν να κάνει κόμμα. Ε και έκανε, με άλλα δύο άτομα. Τον Τσεκούρα και τον Μπαλτά. Όπως εύστοχα παρατηρεί ο πατέρας αυτό δεν ήταν κόμμα, χασάπικο ήταν...
Για όσες δεν έχουν δουλειά αυτή τη στιγμή....
Θέλω να πω και 2-3 λόγια για όλη αυτή την αγανάκτηση στο Σύνταγμα. Πρώτα από όλα θέλω να τονίσω πως είμαι υπέρ της όλης κίνησης. Πρέπει να γίνει κάτι για να αλλάξουν τα πράγματα, δεν πάει άλλο. Αλλά πρέπει να γίνει κάτι ουσιαστικό. Αυτό στο Σύνταγμα μου φαίνεται σαν να πάμε να αντιγράψουμε την αρχαία Ελλάδα ξέρω γω και ψάχνουμε να βρούμε τον Περικλή μας.
Δεν πάει έτσι παιδιά. Καλές οι γενικές συνελεύσεις, καλή η ελευθεροστομία, αλλά κάποιος πρέπει να βγει μπροστά. Το κίνημα να αποκτήσει ξεκάθαρο χαρακτήρα, γιατί για να ρίξεις ένα καθεστώς, που αυτός είναι ο λόγος που γίνεται όλο αυτό, δεν αρκεί ούτε ο κόσμος, ούτε η αγανάκτηση. Απαιτείται να υπάρχει κάποιος που θα το εμπνεύσει όλο αυτό. Γιατί πες πως μπαίνουμε στη Βουλή και τους σκοτώνουμε όλους, μετά τι; Ποιος; Κανείς. Δεν θα μπορεί κανείς να κυβερνήσει και να κάνει κάτι γιατί θα θεωρείται a priori ένοχος.
Πρέπει να υπάρξει εμπιστοσύνη σε ανθρώπους. Δεν γίνεται να λέμε είναι όλοι άχρηστοι και να μην δείχνουμε κάποιον ικανό. Είναι ανούσιο. Το ξαναλέω. Το κίνημα πρέπει να αποκτήσει κάποια συγκεκριμένη ιδεολογία για να πάει μπροστά, γιατί αλλιώς θα φτάσει σε κάποιο σημείο και μετά θα ξεφουσκώσει. Γιατί απλά το μόνο που εμπνέει τους ανθρώπους είναι η προοπτική και το όραμα. όταν λες ότι όλοι είναι άχρηστοι και δεν λες αυτός είναι ικανός απλά μεγαλώνεις την απόγνωση του πολίτη...
Και μετά από αυτό θέλω να σας πω πως δεν πρόκειται να κατέβω στο στίβο της πολιτικής γιατί δεν έχω το χρόνο. Το να σώζεις τον κόσμο κάθε μέρα είναι κουραστική υπόθεση και δεν θέλω να γεμίζω τον εαυτό μου υποχρεώσεις που θα σπαταλούν κι άλλον από τον υπερπολύτιμο χρόνο μου..
Το τελευταίο σας το φύλαξα για το τέλος. Επειδή ξέρω πόσο σας αρέσουν τα ανέκδοτα μου με τον Chuck σας έχω το κορυφαίο.
Ο Chuck Νorris ξέρει πόσα κυβικά ήταν το παπάκι που πήγαινε στη ποταμιά.

Άντε γεια.....

Υ.Γ. Ευχαριστώ ΠΆΡΑ πολύ την Ισμήνη που διάλεξε το τραγούδι... 
Υ.Γ.2 Το absenthi κάνει κακό Νίκο αγόρι μου..


                                             Πόσο γαμάτο....
                                                                



4 σχόλια:

  1. Γιατί υπάρχει μόνο επιλογή μου αρέσει?! (όχι ότι δε το πάτησα, αλλά μου κίνησε την περιέργεια!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι μεν μου αρέσει, αλλά οφείλεις να ψαχτείς.
    Υπάρχουν άνθρωποι, που -πες τους ρομαντικούς, πες τους μαλάκες- βάλανε τον εαυτό τους μπροστά και μόνοι τους ξεμπροστιάζουν τους κλέφτες.
    Και το σημαντικότερο δεν είναι ότι ξεμπροστιάζουν τους κλέφτες, αλλά και τους "επιστήμονες" που ξεβολεύονται, και είπαν να ξεκουνήσουν από την καρέκλα τους ΤΩΡΑ. Τώρα που είναι κάπως αργά, και που δεν έχουν να μου πουν (προσωπικά τουλάχιστον) τίποτα, γιατί ακόμα και τώρα λένε μισές αλήθειες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχει μόνο μου αρέσει γιατί ως άσχετος στα θέματα υπολογιστών δεν μπορούσα να βρω πως βάζεις κι άλλες επιλογές. Άμα μπορούσα θα το άλλαζα. Αλλά anywayz πως γίνεται να μην σου αρέσει κάτι δικό μου;
    Δεν κατακρίνω το κίνημα, απλά είναι κρίμα τώρα που έχει ξεσηκωθεί ο κόσμος και υπάρχει αναβρασμός να μην υπάρχει και μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Καλό είναι που ξεμπροστιάζουν τους κλέφτες και τους τάχα ειδήμονες, αλλά πρέπει να αποκτήσει ένα συγκεκριμένο σκοπό η όλη κίνηση. Αλλιώς πολύ πιθανόν να πάει στράφι τόση κινητοποίηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ δεν πιστεύω ότι η όλη ιστορία στο Σύνταγμα θα βγάλει κάτι. Αν ήταν κάποια άλλη χώρα ίσως, αλλά εδώ ο απλός πολίτης, με το μέσο εισόδημα δεν έχει λόγο. Μόνο όταν αρχίσουν να πλήττονται άμεσα αυτοί που είναι "ψηλά" θα καταλάβουν τι γίνεται. Γιατί χέστηκε ο άλλος άμα έχουμε πτωχεύσει σα κράτος αν εκείνος εξακολουθεί να ζει μέσα στις ανέσεις, δε του κάνει μεγαλη διαφορά. ΙΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή