Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Φοιτητικές Εκλογές 2011


Ξυπνάω χθες το πρωί, κοιτάω το κινητό μου 11:24 η ώρα, αδιάφορο. Έπειτα κοιτάω την ημερομηνία, 18/5 στην αρχή δεν μου κάνει τίποτα το ιδιαίτερο. Μετά από ακριβώς 23 δευτερόλεπτα πετάγομαι από το κρεβάτι αναφωνώντας " ΚΑΙ ΑΑΑΑ ΚΑΙ  ΟΥΥΥ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΈΣ ΕΚΛΟΓΈΣ ΕΊΝΑΙ ΕΔΟΎΥΥΥΥ".

Ναι λοιπόν , όπως όλοι καταλάβατε οι φοιτητικές εκλογές έγιναν χθες. Τα αποτελέσματα αν και μου είναι κάπως αδιάφορα σας τα παραθέτω http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=123152, και όπως καταλαβαίνετε και εσείς η ΔΑΠΑΡΑ (όπως την αποκαλούν οι οπαδοί της) τα σάρωσε όλα, η ΠΑΣΠ είχε μικρή πτώση αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με την κυβερνητική πολιτική, απλώς η ΔΑΠ έχει καλύτερες τιμές για τα μπουζούκια (για να μην έχουμε και αυταπάτες) ε και οι αριστερές δυνάμεις δεν πήγαν και ιδιαίτερα καλά, αν εξαιρέσεις κάποιες ελάχιστες σχολές.

Ε και εγώ λοιπόν όπως και άλλοι αργόσχολοι πήγα να συμμετάσχω σε αυτό το event. Να δω ρε παιδί μου τι παίζει. 

Δεν μπορώ να σας μεταφέρω ακριβώς το παλμό, αλλά θα σας παραθέσω μερικά από τα περιστατικά τα οποία είδαν τα ματάκια μου και άκουσαν τα αυτάκια μου για να καταλάβετε όσοι ήσασταν υπερβολικά αργόσχολοι για να πάτε από εκεί να τα δείτε (μην προσβάλλεστε, αν δεν υπήρχατε και εσείς ποιος θα διάβαζε το άρθρο;)

Το πρώτο φοβερό περιστατικό συνέβη στη σχολή του χημικού την ώρα της καταμέτρησης των ψήφων. Στην συγκεκριμένη σχολή την πρωτοκαθεδρία την έχει η ΔΑΠ ενώ η ΑΣΥΧ και η ΠΑΣΠ την ακολουθούν. Στην ώρα της καταμέτρησης λοιπόν φωνάζανε συνθήματα και η ΑΣΥΧ και η ΔΑΠ εναντίον της ΠΑΣΠ κάθε φορά που έπαιρνε κάποιον ψήφο. Ε κάποια στιγμή φωνάζανε και οι δύο ΑΣΥΧ-ΔΑΠ συγχρονισμένα το γνωστό "ΠΑΣΠ ιδέα πουτάνα νεολαία" και γυρνάει ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΠ και λέει "Επίπεδο...." 

Ρε φίλε συμφωνώ, ναι έτσι όπως συμπεριφέρονταν έριχναν πραγματικά κάθε επίπεδο πολικής αψιμαχίας και πολιτικού λόγου. Αλλά πραγματικά, έχει η ΠΑΣΠ πολιτικό λόγο; Όχι στο χημικό μόνο, οπουδήποτε; Ε εγώ λέω πως δεν έχει, οπότε το επίπεδο είναι αυτό που έχεις επιτρέψει να υπάρχει. Υποστήριξε το λοιπόν να το χαρούμε και εμείς περισσότερο....

Ένα άλλο αξιομνημόνευτο περιστατικό συνέβη στη σχολή του μαθηματικού, όπου η αλήθεια είναι δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει με τα κόμματα. Δηλαδή ποιο κόμμα παίρνει τις περισσότερες ψήφους και τέτοια, αλλά όταν πέρασα από έξω την πρώτη φορά είδα μόνο μπλε μπλουζάκια (δεν το θεωρώ τυχαίο). Ε κάποια στιγμή ήρθαν κάτι τύποι τους οποίους δεν θεωρώ αναρχικούς καθώς δεν νομίζω πως κάποιος αξιοπρεπής αναρχικός θα ασχολιόταν με τέτοιες βλακείες, οπότε τους ονομάζω ότι να ναι οι οποίοι περιληπτικά απαίτησαν από τους  επονομαζόμενους Δαπίτες  να βγάλουν τις μπλούζες της ΔΑΠ. 

Λοιπόν, πρώτα από όλα μουτζώνω αυτούς που θεωρούν ότι ο τραμπουκισμός είναι μέθοδος πολιτικής και ότι με το να βγάλει ο άλλος τη μπλούζα έχεις κερδίσει κάτι. Δεύτερον μουτζώνω τους Δαπίτες που φόραγαν μπλούζες που λέγαν " ΒΡΈΞΕΙ ΧΙΟΝΊΣΕΙ...(η ΔΑΠ θα σας γαμήσει)". Αλλά έχω να κάνω ένα σχόλιο. Όλοι εσείς που το παίζετε Δαπίτες και πιστοί στο κόμμα και παίρνετε 800 τηλέφωνα για να εξασφαλίσετε ψήφους και βάζετε πάνω το συμφέρον του κόμματος από το δικό σας, ανέχεστε από 10 τύπους να σας πουν να βγάλετε τις μπλούζες του κόμματος που τόσο πολύ στηρίζετε; Ε λοιπόν άμα θέλεις να το παίζεις τιμή και δόξα στο κόμμα και πάνω από όλα, κάτσε και παίξε ξύλο.Άμα είναι να το παίζεις Δαπίτης στο club  για να σου κάτσει μια γκόμενα ε άντε γαμήσου και εσύ....

Κάτι άλλο που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο εύκολα βρίζουν τα κορίτσια. Ρε σεις, κορίτσια είστε δεν μας φτιάχνει να βρίζετε και να πανηγυρίζετε για μια γαμημένη ψήφο. Δηλαδή έλεος, μου ήταν η άλλη ανεβασμένη στην έδρα της νομικής και έβριζε και έδειχνε τα αρχίδια της. Ε τι να της πεις; Αφού δεν τα έχεις ρε κοπελιά τι τα δείχνεις; 

Κάτι άλλο ιδιαίτερα χιουμοριστικό το οποίο συνέβη ήταν το ότι σε μια σχολή, στην οποία το μόνο ενδιαφέρον στην ψηφοφορία που υπήρχε ήταν το αν τελικά η ΔΑΠ θα πάρει ποσοστό πάνω από το 50% για να μπορεί να ακυρώνει τις γενικές συνελεύσεις( ευτυχώς δεν το πήρε). Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας η υπεύθυνη της ΔΑΠ λέει με ύφος " Θα ανοίξετε το παράθυρο, τι θα γίνει;", της απαντάει ένας " Χαλάρωσε δεν πήρες ακόμα την  αυτοδυναμία" Μετά παίρνουν μια ψήφο τα ΕΑΑΚ και φωνάζουν " Κλείστε τα παράθυρα ανάψτε τους φακούς απόψε θα γαμήσουμε τους ταξικούς θεσμούς" (ή κάτι παρόμοιο). Τιμή και δόξα στα ΕΑΑΚ, και στον τύπο που απάντησε, οι καλύτερες ατάκες των φετινών εκλογών.

Στη νομική η ΔΑΠ έφερε μπράβους. Τι να τους πεις. Αυτή τη στιγμή κολλάει το σύνθημα "Δαπίτη και ο Δαρβίνος το ομολογεί, πριν από τον πίθηκο ήσουνα εσύ....)

Αυτά ήταν τα περιστατικά τα οποία μου έκαναν τη μεγαλύτερη εντύπωση. Έγιναν βέβαια και μερικά άλλα τα οποία όμως δεν είδα με τα μάτια οπότε επειδή δεν θέλω να σας γράψω μπαρούφες σας αφήνω με αυτά.
Κάτι τελευταίο. Όλοι μαζί " ΚΑΙ ΑΑΑΑΑΑΑΑΑ....."

5 σχόλια:

  1. sexisti...i kopelia mporei nadeixne to mouni tis..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δλδ εσύ θεωρείς πως έπρεπε να κάτσουν να πλακωθούν οι δαπίτες με τους τύπους που τους είπαν να βγάλουν τα μπλουζάκια?? Πρέπει κάθε φορά που γίνονται εκλογές να γίνονται και επεισόδια μεταξύ των παρατάξεων? Εγώ λέω και μπράβο τους που δε το συνέχισαν, δε θα υποστηρίξεις το κόμμα σου παίζοντας ξύλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμε 1: sorry έχεις δίκιο μετανοώ!

    Ανώνυμε 2: Ναι θεωρώ πως έπρεπε να παίξουν ξύλο.
    α) γιατί αν έπαιζαν ξύλο θα γέλαγα περισσότερο με την ανοησία τους
    β) από τη στιγμή που φοράνε τέτοιο μπλουζάκι έχουν χάσει κάθε σεβασμό από μένα, οπότε δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα το πως υποστηρίζουν το κόμμα τους. Σκέφτομαι εγωιστικά και θέλω να το υποστηρίξουν με τρόπο που να με ψυχαγωγεί :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. α) αν έπαιζαν ξύλο τώρα το άρθρο σου θα έλεγε ...και είδα κάτι δαπίτες που πλακώνονταν με κάτι αναρχικους για τα μπλουζάκια και πόσο ξεφτίλες είναι όλοι τους και ξύλο στις εκλογές και που βρισκόμαστε αν είναι δυνατόν και τέτοια!
    Το (β) δε θα το σχολιάσω καν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν αναιρεί το γεγονός ότι θα γέλαγα περισσότερο. Αν έπαιζαν ξύλο να πιθανότερο ήταν να μην το αναφέρω καν ή να το αναφέρω πάλι σε πλαίσιο χιουμοριστικό. Έχεις δίκιο σε αυτό που λες, απλώς αντιπαθώ τους τύπους που υποστηρίζουν με τέτοιο τρόπο μία παράταξη, που δεν σκέφτομαι σωστά. Το σωστό θα ήταν να πω πως θα ήθελα να παίξουν ξύλο για αυτό και αυτό όχι πως έπρεπε. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή